Elektronika szakkör

A műhely elektronika szakköre 12 éves kortól segít az elektronikus eszközök működésébe betekintést nyerni. A tanfolyam eleje izgalmas, könnyen elkészíthető kapcsolásokból áll, melyek amellett, hogy a fizikaórán elhangzottak gyakorlati alkalmazását is lehetővé teszik, látványosak is. A tanfolyam további részében egyre bonyolultabb, akár a valós életben, vagy munka során hasznos eszközök is megtalálhatók.

A műhelytag a tanfolyam során folyamatosan megtanulja a tipikus laborfelszerelések használatát, kezdve a tápegységgel és az egyszerű mérőműszerekkel, egészen az oszcilloszkópig és a logikai analizátorig. Az esztétikus dobozoláshoz a modellező szakkör segítségével az elektronika-szakkörös is megtanulja az alapvető anyagmegmunkálási eljárásokat.

A tanfolyam kapcsolásai mellett lehetőség van szaklapokból származó, vagy akár saját tervezésű kapcsolások megépítésére is.  Tapasztaltabb tagjaink élénk projektmunkát folytatnak, amely során praktikus személyre szabott eszközöket építenek (hangerősítők, órák, MP3-lejátszók, laborfelszerelés) , vagy a terepasztal számára terveznek és építenek kapcsolásokat. Sok esetben a tagjaink által megépített eszközök minősége vetekedik a kereskedelemben megkaphatókkal.

Galéria

Dolgozó műhelytagokDolgozó műhelytagokDolgozó műhelytagokDolgozó műhelytagokBús Álmos NESP3 zenelejátszójaElektronika szakkörBús Álmos NESP3 zenelejátszójaHorváth Levente végfokozat-erősítőjeHorváth Levente végfokozat-erősítőjeHázon belül épült fúróHázon belül épült fúróElektronika szakkör tananyagElektronika szakkör tananyag